ComPrex tisztítás működési elve, leírása

Comprex ® – a folyadékok szállítására szolgáló rendszerek hatékony és gyors mechanikai tisztítására alkalmazható szabadalmaztatott eljárás

A technológia lehetőséget biztosít arra, hogy hatékonyan, gyorsan, minimális víz ráfordítással kémiai adalékanyagok adagolása és a berendezések szétszerelés nélkül a legkülönfélébb iparágak hűtőköreinek, hűtő-kenőrendszereinek, esetleg összetett csőrendszerek belső felületeinek tisztítását elvégezzük. A szabadalmaztatott eljárás a szabályozott, impulzusos levegő -adagoláson alapul, meghatározott nyomáson belül. E mosási program során meghatározott méretű légbuborékok képződnek. A teljes üregben, csővezetékben vagy hőcserélőben a légblokkok vízzel váltakozva mozognak a rendszerben. Vannak turbulens örvények és a víz 10 méter / másodperc feletti áramlási sebességének köszönhetően mesterséges kavitáció lép fel, ami a felületeken képződött lerakódások leválását eredményezi.

Ez a vegyszermentes tisztítás eljárás szinte minden területen sikeresen alkalmazható ahol nagy átmérőjű és hosszú csőrendszerek tisztítása válik esedékessé. Alkalmazási területek: KSS rendszerek, hűtővíz körök, papírgyárakban, ivóvíz vezetékek, emulziós vezetékek, légkondicionáló rendszerek, szivárgó víz és nyomáscsövek stb.

COMPREX® – industrie.comprex.de